Äntligen en flock igen!

Isabella är helt överlycklig över att äntligen få leda en egen flock igen. Isabella hade ju ändå en rätt lagom flock förr. Men nu under sommaren är det många som har flyttat och till slut så var det bara hon och friderilldi kvar. Så nu när hon äntligen fått leda en flock igen så blev hon överlycklig. Det var länge sedan jag såg henne så lycklig. kolla på henne, Man ser nästan hur hon ler ♥

Första mötet med flockmedlemmarna.



Lite jakt ( birta som jagar dem ofc ;) )


Söta som bär ♥


Lika som bär?


Mördar birta där bakom, AAAAHHHH spring!


Peace... Men birta vad gör du med ögonen :P ♥


Så söta tillsammans :)♥


Here I am, here we are. Im born to a world so big and free. Here is my herd,  My home, My soil.

Right here is the place where I am strong!



Visar stallet - Video

Nu äntligen har jag tagit mig tid att få upp den här videon. Som sagt är det en rundtur i stallet :)
Hoppas det uppskattas.




Yes,yes,yeeees!

Jag ringde nyss Ulli och hon sa att Isabella och friderilldi äntligen ska flyttas över föl hagen och gå med birta och smantha och plus deras föl då, super nice. Dem andra ska gå på kräftdammarna men Isabella och Furia börjar bråka med varandra. Isabella är ju ledar stoet och Furia försöker hela tiden att "trampa över" Isabella och bli ledare så dem kan tyvärr inte gå i samma hage. Men vi ska provba släppa ihop dem senare på året och se om dem är sams. Men nu blir det föl hagen och jippi vad glad jag är för det. Förr låg deras hage jätte långt bort, men nu äntligen. Bilder kommer ofc sen när hon träffar fölen :)




Äppelkaka...

Ibland får min häst en riktig godis påse! Men det är typ en gång om året så hon blev väldigt glad.











Vad säger ni?

Längtar ni till minusgraderna, isen, snön, styltor under hovarna, frysna tår och frysna fingrar? ;)




Nu, stallet!

Vi sticker iväg till stallet nu. Har regnar en massa men nu är det uppehåll. Blir ett pass i paddocken idag :)


Utanför min gård..

Betar hästarna i varje vår och början på sommaren, just nu beter den ny kastrerade hingsten Sigge där... i dimman.
Nu syns han inte för han stod långt långt bort men han brukar stå där med sin långa svarta man och beta i det blöta gräset. En otrolig syn kan jag säga...






Önske-outfit



Åh, denna oufit vill jag mer än gärna inskaffa mig i höst. Tror dock inte jag kan köpa allt. Får välja ut det bästa. Hehe. Skorna ska jag garanterat köpa då mina nuvarande ridskor är för små. Kom dock på att dom kanske inte är jätte praktiska i höst/vinter. Blir nog till att jag köper dem nästa vår istället. Och ett par marin blåa, samt gröna ridstrumpor måsta jag köpa. Snart! Allt är från Hööks :)

You raise me up

you raise me up, so I can stand on mountains. You raise me up , to walk  on stormy seas, I am strong when I am on your shoulders. you raise me up..



Playing with my horse

Can you feel the love tonight






Birta

Det var tänkt att jag skulle börja rida sockersöta islandshästen Birta. Hon fångade mitt häjrta och jag vill börja rida henne mer än någonting annat. Men sedan visade sig att jag skulle få Abba. Vilket är mer roligt än någonting annat med tanke på att jag har velat ha henne i ca fem år nu. Och att hon faktiskt ska bli min är helt ofattbart...

Hursom. Det jag ville komma fram till är Birta har fått ett föl för någon månad sedan och ska nu sättas igång igen lite försiktigt. Och nu är Abba inte är här så ska jag hjälpa till med det, vilket är jätte skoj :) Så nu får jag rida tre fina islandshästar precis när jag vill. Hehe. Listi, Loppan och Birta. Men jag vill ju såklart aldra hälst ha hit Abba nu på stuts. Saknar henne så.

Socker söta Birta




Ett litet tips!

Hej hopp här kommer ett litet tips till alla dressyr ryttare där ute! Jag har kollat omkring på många dressyrbloggar och har lagt märke till en sak.  Att när folk tror dett hästarna går i form så går dem oftast helt fel. Många nästan alla (ÄVEN JAG) råkar många gånger ut för detta.. Det händer mig ofta och mest med Isabella. Nu ska jag nämligen berätta vad nästan alla göra för fel... När hästen går i form så ska snack stycket var högsta punkten och när man tror att man har hästen i form så har man ofta "halsen" alltså där manen sitter.  Så där nack stycket sitter ska alltid vara högsta punkten, Bara så ni vet :) Ett litet tips.





Lite träning

Att träna med sin häst är en viktig del och det är något jag och Isabella tränat mcket på. Vi tränar band annat balansövningar, täcken för huvudet, följa efter varan, leka och mycket mycket mer! Och här kommer bara et tlitet smakprov!








Galopp



Jag är nog inte ensam om att tycka galopp är något av det roligaste som finns. Jag och Yrla brukar ofta köra galopprace när vi är ute och rider, eller på tillbaka vägen när vi ridit i paddocken. Det hör liksom till att vi gör det. Inte flera gånger under en tur, utan det blir oftast på vägen hem vi racar. Och det allra roligaste är när hästarna blir lika taggade som vi och bara kör fullt ös med lyckan i hela kroppen.

Hejsan!

Hejsan. Det har ekat tomt här i bloggen från min sida. Trots att jag sagt att det skulle bli en förbättring på det. Men min kära foderhäst avlivades i torsdags, den 12 augusti. Hon var ett fjordingsto som hette Mumz. Och hon var min allra första häst. Hon har lämnat ett stort tomrum efter sig och det är såklart väldigt jobbigt att förlora någon man älskar av hela sitt hjärta. Men det var det bästa för henne och jag hanterar det väldigt bra tycker jag. Det var något jag var beredd på så det var igen blixt från klar himmel. Och jag vet att hon har det bättre där hon är nu. Trots att jag saknar henne något olidligt.

Min älskade polla Mumz och jag.


Men nu är dags att rycka upp mig. Jag ska börja uppdatera här. Och Yrla kommer nog också bli mer peppad när vi gör detta tillsammans. Det kommer nog inte häller ta allt för lång tid innan Abba kommer hit. Och då är jag säker på att inspirationen kommer stiga snabbt. Hoppas också allt är bra med er och att ni inte glömt bort mig. Många kramar!


Tävlings tränig!

Nu hat tävlings träningen satt i gång! Men enu är det ju en bra bit kvar, Bailyes ska bantas, vi ska super träna och så ska jag ju forska lite mer om tävlingar, göra prov gå kurser och all som behövs. Men man ska ju börja träna i tid :) Och Bailyes är så snygg så jag nästan dööör! Kolla på honom! En sådan snygging är det svårt att få tag på. Tänk honom ner bantad och med mycket muskler... Wow. Aja träningen för Ulrika gick super. Det var halvsvårt ibland men väldigt kul. Och nu ska jag i väg och fortsätta båda med Bailyes och Isabella så vi synes!







Men idag blir det vanligt bett på bailyes, han borde klara det :)


Planer...

Idag cyklade jag hem till Ulrika fröding och planerad lite med henne. Min framtid och planer med underbaraste hästarna Bailyes och Isabella. Planerna är nämligen att jag ska börja tävla lite i dressyr snart, så fort jag blivit medlem hos Tirk ryttarklupp och gjort ett litet prov så får jag grönt kort5 och får tävla båda i dressyr och hoppning överallt. Och vi hade tänk att ringa till Tirk i morgon och snacka med dem. Och till en börja tänkte jag tävla på Bailyes som är enklare och "flashigare". Men sedan ska jag även börja tävla Isabella. Så vad kan jag säga? jag bara längtar till att få tävla finaste Bailyes, så i morgon börjar träningen med en lektion för Ulrika ♥ Happy Face!



Vist är han söt?


Första videon

En ganska skagig men rolig video :) Blir första videon vi lägger upp här på Horsefocus. Ser ni fram emot ett lite mer personligt videoinlägg där vi pratar, säg bara till ;)




You´ll be in my heart

Come your stop crying It will be all right. It will be all right,  Just take my hand hold It tight.  I will protec you from all around you.  I will be here don´t you cry. This bond between us  can´t be broken. I will be here don´t you cry.

Cause you´ll be in my heart.




I now we driffrent  but deep inside us you´re no that different at all ♥♥♥


När vi rör varandra...

Lucas och Fridirilldi.








Ridlektion

hej hopp, Idag vart det dressyr lektion för Ulrika Fröding. Ja, vad kan man säga? Det gick väl så där men med tanke på att det var minst ett halvår sedan vi tog en lektion och att vi började lite med mer avancerad dressyr så gick det bra :) , Vi skulle göra vänster öppna i höger varv och sen tvärt om. Och Isabella som är värsta kontroll freaket i världen så blir hon sjukt frustrerad när hon inte vet vad hon ska göra! Och jag var ganska osäker över vad vi skulle göra eftersom inte inte gjort det förr. Men med lite hjälp av Ulli så fixade vi det :) Vi tränad även på att Isabella skulle gå helt rakt på volten vilket hon inte riktigt ville gå med på. Hon går gärna och böjer sig lite inåt och då får hon ut sin rumpa för mycket, Så det tränade vi lite på :)

BILDBOMB!!!








Kommentera fllitigt  nu :)



Dagens ridpass

Hon skötte sig väldigt bra fast hon var lite stökig i början, Men det var länge sedan vi red i padocken så hon är förlåten ;) Det hände åska i luften vilket hon är ganska rädd för så det var en stor anledning till att hon inte kunde koncentrera sig. Det bullrade och mullrad lite här och där lång bort och det kan jag lova att hon hörde! Så hon var väldigt mycket på sin vakt och vart små skaraj för saker. För flera veckor sedan när jag skulle hämta Isabella så vågade hon inte gå nära el staket och var liv rädd för piskor...Vilket aldrig hänt i hela hennes lite. Hon har absolut aldrig varit rädd för piskor, och absolut inte för staket! Hon har kunnat gå lugnt och försiktigt LÖS igenom el grindar men vågar nu knapp gå nära ett staket som knäpper lite..Något är väldigt skumt känner jag. Och jag lovar, jag lovar om jag får fram av nån att dem har piskat på Isabella så hon har backat in i ett el staket. Då kommer det bli synd om den personen...

Haha. förutom det har allt gått bra :)

Every breath you take, every move you make, every bond you break,  every step you take.    I´ll be watching you ♥







Men alltså jag dör!

Okej jag ska sluta vara omogen och sätta in töntiga videos, vi ska faktiskt försöka vara lite seriösa här men! Det här är ett undantag... Kolla bar. Haha helt sjukt. Jag höll på att skratta ihjäl mig!




Dagens ridpass



Idag red jag Loppan på paddocken för första gången. Det gick inte bra! Väldigt tråkigt faktiskt. Hon var väldigt jobbig och det var så varmt att jag inte riktigt hade det tålamod som behövdes. Jaja, det är en dag imorgon också. Vi får se om jag lyckas göra någon förbättring med henne. Och mig själv...

God morgon!

God morgon alla!






Men OMG!

Kära smaragd, du är verklikgen dum i huvudet. En häst som inte duger till någonting! I höger varv är du bra på skritten och traven, men i gallopen är du helt verdelös. I vänster varv är du bra på gallopen, men fullstänigt oduglig i skritten och traven! Du suger verkligen på allt, jävla hästakrake!
Otroligt att du fortfarande lever, jag borde mördat dig för länge sedan... innan du förstörde mitt liv!! (och alla mina saker)



knäpp blogg...

Detta över mig skrevs på den knäppa bloggen... Gå in på min länk och kolla! helt sjukt ju! Kolla på videon!!! Kommentera hos oss vad ni tycker...

Hästmular, det mysigaste som finns?

Jag undrar om det finns något mysigare än hästmular? Visst finns det väl det. Men på topplistan är dom i alla fall. Helt klart! :P Frostiga eller varma. Spelar igen roll ♥♥♥ Håller ni inte med?




viste ni att

Isabella var lucia förra året, super fin var hon. eller vad säger ni?





Noooo!!!

Vintern närmar sig med stora steg. Iskalla fötter, skalla händer, dränkt i kläder, kyla, snö = svårt att rida, osv osv osv... Vist är vintern mysig också ibland. Det är ju så grymt mysigt när den första snön faller. Men i flera månader! Njaaa, nej tack. Har man dessutom köldskada är det ännu jobbigare. Stackars Yrla har det på både fötter och händer. Och jag har på kinderna :P Haha! I normala fall blir man ju röd om fingrar och kinder när man fryser. Men har man köldskada blir man gul och tappar känseln. Mina kinder sväller upp och jag blir någon hamster liknande varelse med stenhårda kinder. Måste visa en bild när kylan väl kommit ;)




Not fun!!!

Hej allihopa!

Hej allihopa! Uppdateringen från min sida har ju varit låg minst sagt. Nu har Yrla kommit igång riktigt bra och jag blir väldigt peppat till att komma igång igen jag med. Så lita på att det blir bättre :) Men idag ska jag bort och ska vara borta hela dagen. Men jag ska försöka slänga ihop några inlägg innan. Nu kööör vi!





Vårat stall

Hej hopp, Här kommer ett önskeinlägg från en läsare, Som undrar hur vårat stall ser ut.  SÅ här ser det ut!

Vår stallgång


Ullis stallgång


Lilla kallstallet


Här har alla utergående hästar sin tecken


Här förvarar vi allt hö och innegåendes tecken, det ser ut som kalabalik där p.g.a att dem bygger om...


Här håller dem på att bygga om, det är övervåningen..


Hästarna i valack hagen :)


Sadel kammaren


Ute på gården




och diskbänken :)

Så, det var det :D


Tack

Vill bara passa på att tacka våra duktiga läsare för kommentarer som nu kommit in, super nice! Ni ska veta det är så sjukt mycket roligare att blogga nu när vi vet att ni är med :) Så jag passar på nu: TACK! Ni är bäst ♥

Om en liten stund kommer ett inlägg om hur vårat stall ser ut, så håll utkik!


Jag är så glad för era kommentarer!


Here we go!

Nu sticker jag till stallet och jobbar, Tar även med mig massa bilder hem på stallet som jag lovade :D

Tack för kommentarer igen förästen :)

Nordsvensk brukshäst

Vad kan man säga, jag älskar dessa stora breda hästar. Vad tycker ni? Vill höra lite om er nu :) Vad tycker våra läsare om för hästar? Här kommer lite bilder på Isabella när hon över lite muskler :)






Hoppas ni kan simma...

Hej hopp, Idag stack jag och mamma iväg på Bailyes och Isabella i skogen, Super kul så klart tills vi är ungefär mitt i skogen då det börja regna lite...mer,mer,mer och sen ösregn! Alltså det bara hagla ner stora feta regndroppar! Och jag och mamma såg ut som om att vi ärligt hade badat när vi kom till baka från ute ritten. Det droppade från våra kläder. Min tröja hade blivit helt mörk grön, byxorna helt mörk bruna och mina trosor var helt genomblöta! Och Isabella har på sig en tjock padd och sen en bomlös sadel men ändå, under allt det var hon genom blöt också! Inte sant! När vi kom tillbaka såg det ut som om vi helt enkelt hade slängt oss i sjön.  Men det var en upplevelse att rida i as-spö regn kan jag säga! Vi skulle precis sätta igång i galopp och då kom det värsta! Jag såg liksom inte framför mig! Men det var så sjuk kul! Jag och mamma skrattade hela galopp biten och hästarna galopperade i skogen, vattenpölar och det bara öste ner! Helt sjukt, men det roligaste jag gjort på länge! Vi kunde lika gärna simma..

Innan uteritten...

Sötaste Isabella



Sötaste Bailyes


Skulle inte vara helt fel med lite kommentarer, kom igen nu :P


Då...Nu

Jag tycker ärlig att jag och Isabella gjort framsteg sen i vintras.

Isabella vinter.

Trav


Galopp


Nu

Trav


Galopp



spruckna hovar?

Hej hopp, Tänkte ge ett litet men otroligt bra tips till er som har hästar med spruckna hovar.. Det händer väldigt ofta nu på sommaren eftersom den är så torrt. Isabella har otroligt spruckna hovar kan jag säga och då har hon ändå riktigt bra hovar i grund och botten. Men mitt super bra tips är matolja! Vanlig billig matolja som dy smörjer på och i hästens hovar så ofta du bara kan. Före du ridit, efter du ridit , när du duschar hästen, när du ryktar den. Alltid hela tiden. Och det hjälper! Skit bra. Och även om eran häst inte har spruckna hovar en så smörj in dem ändå för att slippa det. Det är mycket skönare för en häst med hela hovar!


Jag använder vanlig raps olja för den är billigast och funkar exakt lika bra!


Äntligen grönt!

Nu börjar jag värkligen närma mig, allt ska vara grönt! Och inte vilken grön som helst. Utan en väldigt speciell färg. Jag vet inte hur jag ska förklara men den är ganska ädel grön. Isabella passa i alla fall väldigt bra i det, Nu har jag:

1.stigbyglar
2. padd
3. piska
4 tröja



God nyhet...!

...Bästa faster Annelie som jag ska få Abba av, messade mig här om dagen. Det har tydligen gått jätte bra med Abba. Kvinnan som rider in henne hade ridit ut på henne för några dagar sedan. Och hon hade skött sig utmärkt! :) Trygg och säker sade hon. Vi skulle höras igen i mitten på veckan. Och det är redan tisdag liksom, onsdag imorgon. Så vi får se när hon ringer. Kanske är det inte så lång tid kvar tills jag får hit min lilla tjej... Hoppas hoppas!


Som ni kanske förstår är min inspiration väldigt väldigt låg. Jag lovar att uppdateringen samt inläggen kommer bli mycket bättre så fort hon kommer hit. Då kommer jag genast ha någonting att skriva om och visa er. Jag hoppas ni stannar kvar ♥

Döheta!



Håller ni inte med? ;)

Idag började vi sommarjobba igen. Vi ska jobba hela veckan ut och sedan blir det två helger innan skolan börjar. Ikväll ska jag rida Loppan. Har inte bestämt mig om vi rider ut eller om det blir ett pass på paddocken. Ska se till att få några kort på oss så ni får se henne lite bättre :) Hon är så söt och uppskattar verkligen att ompysslad.

Och som Yrla skrev tidigare, inspirationen är inte på topp just nu när inte Abba är här. Men hon kommer snart. Jag har lite goda nyheter. Men det berättar jag någon annan dag. Hehe ^^ Men lite tips på vad ni önskar läsa om skulle uppskattas maaassor!

Bailyes

Ja. jag skulle berätta lite om Bailyes..Bailyes är en blandning tinker/pinto. mest tinker om ni frågar mig ;D Jag har haft honom sen i vintras men den riktiga ägaren är Pelle, Ulrilkas pappa. Så han är bara på träning hos mig ;) Han är en super duper mysig häst med ett stort hjärta. Han kan uppfattas klumpig men jag menar.. det är inte lätt att veta vart man ska sätta fötterna om man har fyra stycken.. Han är en riktig snygging om ni frågar mig. I fem år har han bott på stallet Hipparion. Och även om han inte är min egna häst så har han en jätte stor  del av mitt  hjärta.

Lilla prinsen







Innan stallet

Hej hopp, nu sticker jag till stallet och sommarjobbar en sväng! Efter det så ska jag väl slänga in ett inlägg innan jag åker och hämtar min lillebror. Hade tänkt att skriva lite om Bailyes för jag tycker han kommer in för lite i bilden! Annars så hade jag väl tänk att höra om ni hade några önskemål här på bloggen, vad vill ni veta om? ni förstår blogg inspirationen är inte det högsta nu när inte Abba kommit, och det kommer ju ta i alla fall miste två veckor innan hon kommer, Så ni får gärna skriva lite tips! typ: mer om Isabella, mer om Bailyes, Mer om min förra häst veigur, om stallet, tips, hiss och diss m.m.  Men ni kan ju klura lite på det, vi ses i eftermiddag :)