Så vackert!

Alltså jag börjar gråta! Kan det bli vackrare? Så jävla synd att de var tvugna att avliva hästen tidigare, Så tragiskt.

Alltså alvarligt jag sitter här och gråter framför en häst video...Underbart.



Mycket som hänt!

Som ni redan vet har ju jag fått hem min älskade islandshäst. Och imorgon har jag haft henne prick en vecka. Det är mycket som hänt under den här veckan :) Varför jag inte skrivit någonting här vet jag inte.. Känns så konstigt att skriva allt två gånger då jag även har en personlig blogg. Men jag tänkte nu sammanfatta allt här i ett inlägg.

Dem första två dagarna myste jag bara med henne i hagen så att hon skulle komma in i flocken ordentligt...


Men på dag tre bestämde jag mig för att ta ut henne...
Här står hon i stallgången för första gången. Det tyckte hon var smått läskigt :P


Och igår, på dag fem satt jag upp på henne för första gången.


Det går frammåt :) Och fort går det! Jag är så nöjd med min lilla häst. Hon är så söt och go och snäll och lyhörd och ja, bara så bra! Min söta Àsta ♥

OMG?




Om ni inte visst det...

Så rider faktiskt jag också islandshäst ;) Så det är inte bara Evelin som göra det på denna blogg. Jajjamen. Just nu rider jag en islandshäst som heter Loppan, Jag brukar hjälpa Ulrika att rida hennes hästar när inte hon har tid.

Men just nu rider mamma mest Loppan då jag rider Bailyes och Isabella. Men hon är en riktig snyggin lilla Loppan.




Videon...

Här kommer videon evelin har efterlyst :P haha här kommer den gumman :)




Fler bilder på Ástas ankomst














Välkommen!

Idag kom Evelin´s nya häst Ásta och jag tog en massa fina bilder på henne när hon kom, även en video om ni vill se?  ;)




Àstas ankomst

Idag kom min lilla Àsta. Helt underbart! Ihopsläppet gick bra och hon närmar sig flocken mer och mer. Känns helt fantastiskt att veta att hon äntligen är här. Som jag längtat ♥ Och så snart som möjligt ska vi fota lite nya bilder till headern och fräscha upp designen lite. Vad sägs om det? :)

Abba blir Àsta

Hej mina vänner! Jag har någonting att berätta för er. Nu får ni hänga mer här för detta kommer nog blir lite krångligt. Okej, så här är det:

Abba heter på papper Àsta. Abbas syster heter Abbadis och därför valde Annelie att döpa Abba till Àsta så att det inte skulle bli så likt hennes systers namn. Men hon har på skoj blivit kallad "Lill Abba" och så har det fortsatt :P Jag har väldigt länge trott att hon faktiskt hetat Abba men Annelie har ju senare berättat att hon inte heter det på papper. Och jag har själv bestämt att jag vill att hon ska fortsätta heta Abba! Tills idag, då jag har bestämt mig för att hon ska bli kallad hennes riktiga namn. Àsta. På isländskan när det är en apostrof över en bokstav uttalas det med ett o efteråt. Så alltså uttalas Àsta "Aosta" - T.ex. Kári uttalas Kaori. Men man uttalar det mjukt och inte "Aosta". Hänger ni med? :) Så från och med nu heter Abba Àsta, och det kommer förbli hennes vardagliga namn då det faktiskt är så hon heter.

Varför jag tagit detta beslut är för att vi förhoppningsvis kommer röra oss en hel del ute på tävlingsbanorna i framtiden, och där kommer hon alltid bli representerad som Àsta då hon heter det på papper och i passet. Så det är ju faktiskt hennes riktiga namn.



Ingen...

...slår min häst! Hon är ärligt bara bäst ♥

Och min lillebror är inte så dålig han heller, att rida på en stor bruks nordsvensk som åtta åring är inte helt lätt. Han säga att han även red hennen när han var sex år





Visst är dem söta?


Abba hämtad



Nu har snälla Jörgen åkt timmar för att hämta Abba. Och nu står hon hemma hos dem och ska nu skos och avmaskas innan hon kommer hit i helgen :') Längtar ihjäl mig!!! Jag blev så glad när jag fick denna bilden. Hon har precis släppts ihop med dom andra hästarna och står och mumsar lite äpplen. Alldeles blöt är hon också. Antar att vädret är mycket dåligare där uppe än här nere. Tack och lov har vi ännu fint här. Hoppas det håller i sig!

En vecka kvar!




Mockelbird...

Det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig. Från 1 till 10 är du 1000. Om jag skulle önska min en sak så skulle det vara att det är säkert till 100 % att vi skulle var tillsammans hela livet. Jag älskar dig över allt annat ♥



And If you ask me too I´m gonna buy you a mockingbird, I´mma give you the world. I´mma gonna buy a diamond ring for you.  I´mma sing for you. I do anything for you to see you smile.

And If that mockingbird don´t  sing and that ring don´t shine,  I´mma break that birdies neck, I´d go back to the jeweler who sold It to you and make him eat every carat. 




(text från eminem ,mockingbird)



3:an

Nu är det torsdag och vi utsätt en vinnare utav mig och bella bilderna. Det var trean som van med tre röster :)

Tack för alla röster :)


Ryktlåda - Före/Efter

Så, nu har jag redigerat ihop lite före och efter bilder till er. Som jag kämpade med att få ren den! Synd att ni inte verkligen kunde se skillnaden. För skillnad blev det kan jag lova :) Jag ränsade bort mycket, samt gnuggade rent hela låden som en dåre. Haha! Men ack så härligt det var att ställa tillbaka en ren och fin låda... Nu är den snygg och fin när Abba kommer :)




Ett test till er!

Hej hopp, hade tänkt gör ett litet test. Vilken bild på min och Isabella tycker ni mest om? Rösta på en kommentar så får vi se, jag sätter ut vinnaren torsdag :) Så rösta på nu! :)

1


2


3


4


5


6


7


8

Kommentera på nu!



Bara med dig

Med dig har jag alla rätt...för vi har inget facit♥

Hos dis skiner alltid solen...för jag blir alltid bländad av ditt starka sken♥

Vi lyser tillsammans...för jag står vid din sida♥





Många tycker...

Isabella ser ut som en Haflinger. Jag kan inte annat en att hålla med, hon liknar en ganska mycket..




Ganska lika eller vad säger ni?


Hej och hå

För några dagar sedan var jag i stallet och storstädade i mina saker inför Abbas hemkomst. Tog lite före och efter bilder som jag tänkte visa för er ikväll eller imorgon. Vi får se ;)

Första hästen

För någon vecka seadan var jag och Yrla på Stall Islandica och red en liten kurs. Där fick jag även träffa den första häst jag någonsin red. Söta lilla Kari ♥ Det var så otroligt kul att få träffa honom igen efter alla dessa år. Trodde inte att jag någonsin skulle få möjligheter att göra det. Men det fick jag. Bilderna är tagna tidigt på morgon och alla hästar var trötta och stod och sov. Kari är är en ganska gammal polle nu, men nog är jag säker på att det finns lite krut någonstans där inne :P




hade tänkt...

...följa Evelins spår med western och införskaffa mig ett western träns. Men ingen sadel eller nått sånt. Det blir för dyrt. Men träns är inte så dyra och jag tror Isabella skulle passa bra i ett western träns. Jag har kollat runt lite här och där och nu hittat ett western träns som jag är nöjd med och inte kostade allt för mycket. Jag hittade det på Börjes och hade tänkt beställa det så fort någon annan i stallet tänkte beställa där så delar vi på frakt priset :) Tyglar och allt ingår och det är brunt och fint som Bellas sadel. Jag älskar Brunt på hästar! eller ja på vissa i alla fall..




Är det idag...

jag kan kalla mig fjortis på riktigt?

Grattis på födelsedagen till mig!

Har lite kort på vad jag fick :)

Hästgodis

Människo godis (är bara lite kvar....)

Gröna vantar till min gröna outfit

Gröna ridstrumpur till samma outfit (konstigt sken ser det ut som gråa :P  )


Plus ett par skor som jag får välja själv, jag och mamma ska åka till Uppsala på måndag :)

Sen kom snällaste Evelin över och av henne fick jag

Ett jätte gulligt kort

Choklad

Och två häst tidningar. Ena tidningen innehöll mest western ridning som evelin är super intresserad av men även riddarspel alltså torne spel som jag tycker är så as grymt! Det ar absolut det mest coolaste på hela jorden förutom dressyr! Så tack så mycket :)