Tillbaka från stockholm

Nu har vi äntligen kommit tillbaka från Stockholm interbational horse show! Och som jag saknat er. Tiden har bara inte räckt till för att blogga :P Men nu är jag här. Jag har köpa lite saker (as snygga) som jag ska presentera för er i morgon. Men en sak får ni se i dag för det kom med på kortet. Jag han nämligen köpt en as snygg grön/blå grimma åt bella (200kr...) plus grimmskaft med samma färg. Det är en mörk skogsgrön färg, precis den jag älskar! :P Men den ser dock lite för mycket blå ut på bilden. Men jaja, Ni får se resten i morgon i vilket fall ;)




Hej då bloggen <3

Hej då bloggen, nu sticker vi till stockholm international horse show. Vi hörs på måndag igen. För nu har jag äntligen packat klart och redo för att åka, Jag kommer hem med en massa härliga bilder <3




I morgon gäller det!

Ja i morgon gäller det mina vänner. I morgon åker jag och Evelin till Stockholm och sover där för att sedan åka iväg till Stockholm International Horse Show. Jag är så spänd så det är helt galet. Jag skulle bara kunna drömma om att åka dit och nu så vann jag och evelin biljetter dig på en bild på mig och Bella. Temat var "magiskt" och ja det här kan man ju kalla magiskt. Vi åker i morgon efter skolan så jag vet inte om jag hinner slänga in nått inlägg men jag ska försöka.


Vi kommer hem på söndag så det blir ingen bloggning tills dess. Jag hoppas ni håller ut :P

Nu ska jag bara drömma hela natten om alla vackra dressyrhästar jag kommer få se! WIIIII!









Beautiful

Det är väl inte bara jag som har märkt att...

...min häst har VÄLDIGT stor rumpa...


...att hon har en rygg där ca 5 personer får plats...


...och att hon är otroligt söt!



Ny behandling

idag behandlades Bella på nytt och jag var ganska stressad främs över att jag ville att bella skulle vara mycket bättre nu men det vart ju ganska förstört på en gång... Ingebjörn som han heter frågade först hur det gått att rida henne sen förra behandllingen. Jag sa att det känndes bättre i galoppen nu och det är mest där man känner skillnad. ( Hon har just nu mest problem i bäckenet och vänster bak ben men även i knäna.) Hon fattade galopp lika lätt åt båda hållen men känndes lite stelare i vänster  ( vilket hon alltid varit ). Haan kännde igenom henne och sa att hon fortfarande vart väldigt stel.

Redan där höll jag ärligt på att bryta ihop. Men jag försökte tänka positivt. Men sen sa han även att hon kommer behöva några fler behandingar. SUCk...jag har inte dem pengarna...

Det blir även slut med dressyren nu har jag bestämmt mig för...I alla fall på ett tag, tills Bella blivit bättre. Det kommer så klart bli lite trav i form och böja och vända henne för sånt är bara bra, Men hon ska inte jobbas på en volt på grund av hennes knän. Och där bestämmde jag mig, Är hon för tillfället inte lämpad så ska jag för tillfället inte rida dressyr på banan med henne. Jag brinner för dressyren och det är lite jobbigt att lämna det som jag älskar, Men jag älskar och brinner mer för bella och tänker göra det som är bäst för henne.

Självklart är det inte slut på dressyr för min del. Jag har fortfarande Bailyes att träna på och bella kommer ju tränas lite i padocken också men för hennes del blir det mycket ute i skogen och inte i mycket "sammlat och i form" Vi kommer fortfarande rida mycket och på allvar men det bli skogsritter nu och en bra bit fram, Sen får vi se vad framtiden bjuder på.

Hon ska även behandlas om ca 3 veckor med pengar som jag inte har plus att special behandlingen kostar 300 kr mer.

Så sorglingt är det...



Min förra lilla häst

Jag vet att jag förr skrev om att jag had en liten islandshäst förr innan jag hade Isabella. Men jag berättade inte allt för myket plus att jag inte hittade några bra bilder. Men nu har jag hittat super bra och super söta bilder som Tina tagit.

Som sagt red jag faktiskt islandshäst förr men efter att Veigur som han hette vart såld så vill jag inte eller orkade inte rida några mer islandshästar. Det var därför jag började rida Bella och har nu för alltid fasnat för "storhästarnas" häftiga steg. Men veigur var verkligen hen helt underbart första häst. Han var alltid snäll och gjorde ALDRIG nått dumt. Han var helt ny inriden och ung men han betedde sig om en välinriden 22 åring. Så snäll men absolut inte tråkig att rida. Och efter han flyttade vilket var en STOR sorg så bestämmde jag att han skulle vara min första och sista islandshäst. Jag trivs bättre på "storhästrygggen" och känner att det är där jag hör hemme.

Han var bäst min lilla prins. Han kommer för alltid vara min prins ♥

 


Sätta igång och blogga igen?

Hejsan svejsan! Ja hörni... Vad ska man säga, här ekar det tomt. Såg att Yrla skrev, alltid hon som tar upp tråden efter att bloggen legat död. Och gång på gång lovar vi att vi ska börja uppdatera men ledsnar ändå till sist. Men ja, ska vi göra ett hundrade försök till? ;) Vi får väl se hur det går den här gången... Såg att Yrla också lovar en ny design, vilket jag står för. Så ja, då får hon se till att planera in en photoshot så vi får lite bilder till headern ^^


Ett litet svar :)

anonym om Ett litet häst test ;):
Hej hej!
Jag trodde ni gick på rid skola? Gör ni inte det? :S
tacksam för svar! <3


Svar: Hehe nope jag och evelin har våra hästar på ett privatstall i svanby. Stallet heter snabyridcenter och ägs av Ulrika fröding. Men både jag och evelin har gått på ridskola förr, jag gick längre en henne men slutade sedan och fick häst har på svanby i stället men det är en lång historia. Men det drivs lite ridvärksamhet här i alla fall. Ulrika är utbildad ridistruktör i främst dressyr och ger lektioer :)

Hon är super bra ♥

ställ gärna fler frågor om ni undrar :)





Ett litet häst test ;)

ETT HÄSTTEST!

[x] Du har ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd
[x] Du har ridit en hel svart häst/ponny
[x] Du har ridit en fjording
] Du har ridit en shettis
] Du har ridit en travare
[] Du har hoppat högre än 50 cm
[x] Du rider mest dressyr
[x] Du använder alltid hjälm när du rider
[x] Du kan stallreglerna
[x] Du har en egen häst
[x] Du är i stallet mer än en gång i veckan
[x] Du har en speciell favorithäst/ponny
[x] Du rider mer än en gång i veckan
[x] Du har kompisar i stallet
[] Du läser hästböcker
[] Du skriver häst-sagor i skolan
[x] Du bor nära ett eller flera stall
[] Du går på ridskola
[x] Du har ridit ute i skogen på en häst
[] Du har ridit ute i skogen på en ponny
[x] Du brukar rida i ett ridhus eller paddock
[] Du har haft sommarhäst
[x] Du har ridit mer än 3 år på ridskola
[x] Du har mer än 5 rosetter
[x] Du tycker om att hoppa
[xxx] Du tycker om att rida dressyr
[nästan :P] Du och din familj bor på en hästgård
[ nästan ] Du har ridit in en häst/ponny
[x] Du har träffat ett föl som är mindre än tre veckor gammal 
[x] Du brukar vara i stallet mer än en timme

Hästen är:

( ) Lat
(x) pigg
() Het
() Barfota
() Skodd
(x) Egen häst
(x) Foderhäst
(x ) Medryttarhäst
( ) Sköthäst

Ras:
( ) Halvblod
( ) Fullblod
( xx) Kallblod
() Varmblod
() Ponny

Höjd:
( ) 0-120 cm i mankhöjd
() 121-140 cm i mankhöjd
( ) 141 - 150 cm i mankhöjd
(x ) 151 - 160 cm i mankhöjd
(x) 161 - 175 cm i mankhöjd
( ) 175 cm +

Kön:
(x) Sto
( ) Hingst
(x ) Valack

Inriktning:
(x) Dressyr
() Hoppning
( ) Fälttävlan 
() Western
(x ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
() Trav
() Körhäst
( ) Övrigt
och centrerad ridning ;) " ett med hästen"
Ålder:
( ) 0-2 år
( ) 3-5 år
( ) 6-10 år 
(x) 11-15 år
() 16-20 år
( ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +

Beteende:
() Bockar ( bara när hon blir happy! )
( ) Stegrar
(x ) Alla fyra ben i marken
( ) Kickar

 

Har du häst/ponny:
Buksnordsvensk och Tinker/pinto
Namn:
Tinkern: Bailyes och nordsvensken :Isabella
Mankhöjd:

kommer inte ihåg ca 155-165


Tränar för höjder hemma på banan:

Det dem klarar av ;)




Livstecken

Jag är ledsen att jag inte bloggat här, känner mig verkligen dum och vi måste bli bättre på det här. Ärligt jag och Evelin suger på det här :P Jag kan lova er bättre uppdatering i alla fall från min sida plus en ny design. Det är mycket som har hänt i mitt liv på sissta tiden och jag har väldigt mycket att berätta men det får bli efter maten. Så hoppas ni inte tröttnat ut på våran dåliga uppdatering och vill fortsätta följa oss. Ska påminna er om att jag älskar er och det är otroligt omoget av mig att sluta blogga bara sådär så jag hoppas ni förlåter mig ♥